innhenting av materiale

Dag 5 med forprosjekt Austsidevegen

I dag har vi innhentet sitater rundt om i byen og hatt vår andre verkstedsvisning med Austsidevegen. Vi er godt fornøyd, både med arbeidet og med verkstedsvisningene. Vi tar helg og én uke i tenkeboksen før vi går i gang med verkstedsuke 2. Neste verkstedsuke avholdes på Sorialab fra og med mandag 22. oktober.

Om du får lyst til å delta som publikummer på vår neste verkstedsvisninger, så kom på besøk på Sorialab.

Vi har verksted følgende tider:
Tirsdag 23. oktober kl. 19:00
Onsdag 24. oktober kl. 19:00
Fredag 26. oktober kl. 14:00

prøver austsidevegen forprosjekt dag 2

Dag 2 med Austsidevegen forprosjekt

Idag har vi utforsket ulike måter å gjenfortelle minner på ved å gå tur i området, og deretter komme tilbake i studio og gjenfortelle og beskrive turen gjennom ulike former for detaljer. Vi har funnet ulike måter å beskrive på, men hvordan dette materialet til slutt skal brukes i den endelige forestillingen vet ikke akkurat nå.

For å få en følelse av hvordan dette materialet fungerer på et potensielt publikum vil vi gjerne teste ut materialet i verkstedsvisning i morgen kl. 19:00 på Sorialab, (Vogtsgate 64).

Bor du i nærheten eller har du bare lyst på et lite innblikk i en åpen prosess; kom gjerne innom å se oss jobbe. Send oss i såfall en post på jarl@flaatenbjork.no

Velkommen til verkstedsvisning

Vi holder verkstedsvisning følgende datoer:

Onsdag 10. oktober kl. 19:00
Fredag 12. oktober kl. 14:.00
Tirsdag 23. oktober kl. 19:00
Onsdag 24. oktober kl. 19:00
Fredag 26. oktober kl. 14:00

Verkstedet finner sted på Sorialab, Vogtsgagte 64, på Torshov.
Ønsker du komme på verkstedsving, ta kontakt: jarl@flaatenbjork.no

Austsidevegen er Flaatenbjørk kompanis første produksjon som ikke er direkte målrettet mot barn og unge. Mer informasjon om prosjektet finner du her: https://www.flaatenbjork.no/austsidevegen/

Flaatenbjørk kompani ble i mars 2018 tildelt forprosjektmidler fra Norsk kulturråd til Austsidevegen.

Kandisia på turne i Hedmark, Grimstad og Telemark

Nå er skoleåret i gang igjen og Flaatenbjørk kompani er igjen i gang med å spille Kandisia. I høst skal vi på en 8 ukers turne i Hedmark, Telemark og Grimstad.

De to førstkommende ukene er vi i Hedmark fylke, i området rundt Brummundal og Moelv. I går besøkte vi Kylstad barneskole og spilte  vår første forestilling etter sommerferien for en nydelig gjeng med barn. I dag bærer det avsted til Kilde skole i Moelv.

Nedrigg i Kveldehallen

Flott øyeblikk i dag

I dag hadde vi et flott øyeblikk. Det vil si, i dag hadde vi en helt ny variant av forestillingen, der alle scenene igrunn ble forandret i samspill med publikum og rommet. Det var nydelig!

Vi er for tiden på turne i Vestfold (fra 3. mai – 9. juni) og i dag har vi spilt to forestillinger for Kvelde skole i Kveldehallen.
Kveldehallen er en svær idrettshall, og vi har spilt i slike fra før, men det som var unikt med denne, var at denne hallen hadde den absolutt dårligste akustikk noen hall vi har spilt i tidligere har hatt. Snakket man ørlite granne høyt i denne hallen ble det klang. Det holdt med å heve stemmen til litt over normal prat. Og klangen forble i rommet. I flere sekunder.

Vi spilte den første forestillingen for tredje og første klasse, den andre for fjerde og andre. Den første forestillingen var krevende; samspillet med barna ble forvansket av at vi simpelthen ikke hørte hva de sa, på grunn av all klangen i rommet. Vi skuespillerne måtte hekle tiden justere pausene mellom replikkene slik at klagen ga seg før neste replikk. I tillegg til klangen var hallen stor, og barna satt derfor også mer spredt enn vanlig, noe som første til at vi måtte snakke høyt for at de skulle høre oss.

Før vi skulle gå igang med andre forestilling måtte vi derfor ha et lite krisemøte.
Vi besluttet at vi, før forestilling, skulle gi lærere og barn beskjed om at akustikken (ekkoet) i rommmet nå skulle inn i, var kraftig og at vi alle derfor måtte være klar over dette når vi snakket. Videre avtalte vi med lærerne at vi skulle sitte i en halvsirkel, ganske tett, i stedet for på en lang linje.

Alle scenen ble spilt med lav stemme tett opp til publikum, så tett som mulig, slik at alle kunne høre oss uten at det ble klang. Noe som i sin tur også ledet til at også barna også inntok en neddempet tone.

Alle disse tingene førte til en nydelig opplevelse, med en nydelig gjeng.
Tusen takk til dere alle sammen!